Η Νόσος PEYRONIE (Περονί) είναι μία σχετικά σπάνια ασθένεια η οποία προκαλεί παραμόρφωση – στροφή – του πέους, συχνά τόσο μεγάλη που να καθιστά αδύνατη την ερωτική επαφή. Ταυτόχρονα ο άνδρας σε πολλές περιπτώσεις αναφέρει πόνο, συχνά πολύ έντονο, κατά τη διάρκεια της ερωτικής επαφής και όχι σπάνια δυσκολία στη στύση. Το αποτέλεσμα του στραβού πέους είναι μία δύσκολη, εάν όχι αδύνατη ερωτική πράξη και σε κάθε περίπτωση επώδυνη και για τους δύο συντρόφους, αφού η παραμόρφωση στο πέος προκαλεί πόνο κατά τη διείσδυση και στη σύντροφο.

ΚΑΜΨΗ ΠΕΟΥΣ-PEYRONIE DISEASEΚΑΜΨΗ ΠΕΟΥΣ-PEYRONIE DISEASE

Με τον όρο κάμψη πέους εννοούμε την παραμόρφωση (στροφή) του πέους σε βαθμό που να καθιστά δύσκολη έως και αδύνατη την ερωτική επαφή και σε κάποιες περιπτώσεις ιδιαίτερα επώδυνη, φορτίζοντας τον άνδρα με έντονο άγχος. Πιο χαρακτηριστική περίπτωση πεϊκής κάμψης είναι η Νόσος PEYRONIE (Περονί).Η Νόσος PEYRONIE (Περονί) εμφανίζεται στο 3 -10% των ανδρών μέσης ηλικίας, ενώ έχει μεγαλύτερη συχνότητα στους διαβητικούς. Οφείλεται στη δημιουργία μίας σκληρίας (πλάκας) στον ινώδη χιτώνα που περιβάλλει τα σηραγγώδη σώματα του πέους.

ΑΝΑΤΟΜΙΚΗ ΕΞΗΓΗΣΗ ΤΗΣ ΝΟΣΟΥ PEYRONIE (Περονί)

Το πέος  έχει την ιδιότητα να επιμηκύνεται (εκτείνεται) και να διαστέλλεται ταυτόχρονα. Κανένα άλλο όργανο του σώματος δεν έχει τέτοιες ιδιότητες, ούτε καν η καρδιά (που μοιάζει πολύ με τη φυσιολογία του πέους). Η στύση του πέους αυξάνει το μήκος του κατά 30-40% όπως και διπλασιάζει περίπου τον όγκο του από τη θέση ηρεμίας. Ένα πέος μικρό στην ηρεμία μπορεί περίπου να διπλασιαστεί στη στύση.

Στη Νόσο PEYRONIE  η ιδιότητα αυτή χάνεται γιατί η ελαστική ταινία που περιβάλλει τους σωλήνες (σηραγγώδη) του πέους, στο σημείο της οστέινης πλάκας, καταστρέφει το μοναδικό αυτό μηχανισμό διαστολής και επιμήκυνσης. Άρα το πέος δεν εκτείνεται στο σημείο που αυτή σκληραίνει λόγω της πλάκας (ασβέστωσης) με αποτέλεσμα στροφή του πέους (στράβωμα). Συνέπεια του στραβού πέους δεν είναι μόνο η δυσμορφία (που χαλά την ψυχολογία του άνδρα) αλλά και η λειτουργία της στύσης αφού στο σημείο της κάμψης η σκληρότητα του πέους δεν είναι σωστή.

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΧΕΜΥΘΕΙΑ,ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΚΑΙ ΕΞΕΤΑΣΗ, ΜΗ ΔΙΣΤΑΣΕΤΕ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ κο ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΓΛΑΡΙΤΗ, 2821095520.

UA-37095778-1